blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG nikakwoc
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
nikakwoc



Nesnažte sa zmeniť svet, bude vám z toho smutno.
pridal nikakwoc 13.11. 2015 o 21:45



Som na facebooku, ako jeden býva. A tu sa zjaví šérovaný článok, ktorý ma vyvedie z miery až do rupnutia nervov a najhoršej možnej veci- komentovania. Ľudia moji, ktorí chápete základným princípom fungovania sveta (napr. nie všetky veci na internete sú pravdivé, ako povedal Washington),  nekomentujte, aby ste niekoho vyviedli z omylu! Žiadny bodhistava sa z vás za to nestane, zostanete len takí rozzúrení ako som ja teraz.

Takže cukrovka a rakovina sú vraj vymyslené. Dobre, nádych a výdych. Hovorí to super uber najlepší lekár s desiatimi titulmi a lekár kozmonautov! Reakcia prvého človeka bola hodná zamyslenia, ale očividne nie reakcie tej šérujúcej slečny. Netuším, kto to bol, čo jej na to odpísal: „chod mojmu staremu otcovi na hrob povedat, ze rakovina je vymyslena“. Môj osudný omyl znel: „ak toto myslíš vážne a nie zo srandy, vygoogli si meno toho "profesora"... ľudia, aspoň trochu filtrujte tie zdroje informácií... jediný článok ktorý od tohto super uber profesora nájdete je tento, je prednosta ústavov, v ktorých o ňom nepočuli. trošičku treba mať na zdroje vyššie nároky:D“. Odpoveďou mi na to bol vysmiaty smajlík. A je to pravda pri mene toho uber profesora nenájdete okrem tohto článku nič. Dokonca tento článok ani nič iné nenájdete ani v inom jazyku!

Avšak: „ info dosť, len vsetko v ruštine.. Zagoogli po rusky“. , po čom sa šérujúca dotyčnej poďakovala za objasnenie situácie. Druhá časť môjho omylu: „tak si pite peroxid a neočkujte deti, čo viac k tomu dodať...“, a šérujúcej odpoveď: „Niky, treba poznať aj alternatívy, ku všetkému by sme mali vedieť pre aj proti, aby sme si mohli utvoriť názor.. nevravím, že to, čo napísal, budem nasledovať, ale stojí to za prečítanie“ Nestojí. Ľudia, ten článok nestojí za prečítanie, ale ja som ho čítala.

„ niekedy mám chuť zaplakať nad ľudským pokolením, inokedy sa zasmejem a označím to za prirodzenú selekciu... prečítala som si to už keď som to prvý raz videla, čítala som si aj slová toho lekára, ktorý vyhlásil. že očkovanie spôsobuje autizmus, aj to bol vyštudovaný človek.. okrem toho bol aj riadna sviňa, ktorá má na svedomí, že nám tu dnes opäť umierajú deti na meningitídu. podobná alternatívna sviňa doviedla pred nedávnom moju známu do hrobu. tento výnimočný lekár, o ktorom z našich lekárov asi počul málokto, radí ľuďom piť peroxid... ja neviem... je úplne zbytočné niečo vykladať človeku, ktorý sa už rozhodol. ale pre zaujímavosť sa na to opýtaj svojho lekára s jedným titulom, čo ti na to povie a fakt to urob, kvôli správnosti názoru a kvôli tomu, že si dávaš záležať na pravdivosti informácií, ktoré šíriš medzi ľuďmi (lebo niekoho môžu aj ohroziť na živote)“ obšírne som napísala. „každý má právo na svoj názor a názor väčšiny neznamená pravdivosť názoru.. ja verím, že v prírode je všetko, čo ľudia potrebujú pre svoj život a zdravie.. a to, čo nám priniesla chémia má aj svoje negatíva a nové choroby, ktoré v skutočnosti neexistovali.. preto mi príde názor tohto človeka viac než zaujímavý“ odpovedala. Ty vole, takže teraz je aj škodlivosť pitia peroxidu vecou názoru. Končím so svetom.

Ale predtým mi nedalo: „práve preto hovorím, že sa máš zo zaujímavosti spýtať svojho lekára. každý má právo na názor, ale niekde názory nie sú- je pravda a nepravda. nie som lekár, alebo niečo také, ale pevne verím, že nevedomosť by sa mala naprávať... preto ťa odkazujem na nejakého tebe blízkeho lekára.“, čo si vyslúžilo lajk od niekoho, koho nepoznám, ale ďakujem mu. Napokon som dodala: „určite sa hádať nechcem, ale toto bola až prílišná absurdnosť a pomyslenie na to, že by nejaká mamička dala decku peroxid, aby bolo zdravé ma trochu vyviedla z miery“.

A toto nasledovalo: „nechajme to tak existujú dôkazy o pravdivosti názoru, ktorý som zdieľala.. ľudia sú však zvyknutí veriť mainstreamu a príliš jednoduché alternatívy im prídu absurdné.. ja som sa žiadnych výskumov nezúčastnila a preto sa môžem len prikláňať na jednu či druhú stranu.. tak ako každý iný bežný človek“.

Hej? Existujú dôkazy? Hej? ..Tak, kruci, kde? A nemyslím stránky ako cas.sk, alebo podobne. Nejaká odborná, aj mizerná wiki o tom človeku by stačila! Ale nie, patrne existujú dôkazy o blahodárnych účinkoch peroxidu, ktorý sa podľa chémiu-odmietacej šérujúcej vyskytuje voľne v prírode medzi včeličkami a rybyčkami. Zdravie nájdeme v opaku mainstreamu. Medicína by sa mala premenovať na alternatívu a prijímať iba a len hipsterov. Blbosť mamy, ktorá takto možno zabije svoje dieťa v dôvere, že bude zdravé, pomenujeme názor.

Šérujúcej som teda nechala posledné slovo, lebo nevládzem a radšej som sa z hnevu a sklamania rozhodla vypísať tu. Príde mi smutné, že si asi pripadá ako víťaz a mňa považuje za „uzatvorenú alternatívam“. Ja som za nové veci, ale vedecky podložené. 

PONAUČENIE:

 Nepite peroxid a pozorujte, ako funguje natural selection.

Dnes faktami len obmedzujeme názory a slobodu slova.

Tým uzavretým prídeme my uzavretí. Je to preto, lebo sa dnes  ťažko určuje, čo je mainstream a čo nie.  Mojou filozofiu je-  vykašlať sa na mainstream a nemainstream, zapojiť mozog a spraviť si odborný prehľad. Nemusíte preto študovať medicínu. Choďte sa opýtať hocijakého lekára, ktorý má hotovú hoci „len jednu trápnu“ vysokú školu. Spýtajte sa dvoch nezávislo od seba, aby ste si to overili. A podľa toho.

Ďakujem za pozornosť a prajem vám krásny a pokojný deň!

PS: po dopísaní blogu som po sebe poodstraňovala nadávky. Ak som nejakú prehliadla, vďaka za upozornenie.


pre tých, čo chcú vedecké hľadisko:
http://www.lovcisarlatanov.sk/



Prístupov 6759
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Nesnažte sa zmeniť svet, bude vám z toho...
[ 13.11.2015] (príspevkov 0)
Pre noobov, ale najmä pre skillerov: Dom...
[ 2.8.2015] (príspevkov 16)